Presedintele RM Igor Dodon a afirmat dupa sedinta CSS de astazi ca eliberarea lui Vlad Filat a fost pregatita de fosta guvernare. Acesta este gata sa prezinte si dovezi.

Publicat:04.12.2019, 11:10

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Am solicitat suplimentar sa fim informati despre eliberarea domnului Filat din detentie. Din ceea ce avem la acesta etapa este ca eliberarea lui a fost pregatita de fosta guvernare.”

Igor Dodon spune ca sunt doua aspecte care demonstreaza acest lucru.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: Reducerea termenului s-a facut prin doua incheieri de judecata. Aceste decizii nu au fost atacate de fostul guvern si de ministrul justitiei, care gestiona acest dosar. A doua parte este constituita din faptul ca eliberarea lui Filat a fost initiata de o institutie din subordonarea Ministerului Justitiei, in baza decizie unanime a unei comisii din 11 persoane.”

Presedintele a mai afirmat ca se vor face cercetari aprofundate in acest caz, iar mai multi angajati ai penitenciarului vor fi demisi. Asupra deciziei luate ieri, exista mari dubii in legalitatea acesteia. Daca decizia va fi anulata, fostului premier i se va retrage Ordinul Republicii.