Presedintele, Igor Dodon, a vizitat, astazi, aeroportul si Spitalul de Boli Infectioase pentru a verifica nivelul de pregatire a institutiilor privind epidemia de coronavirus.

Publicat:25.02.2020, 14:13

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "La aeroport numarul concetatenilor care vin din alte tari nu este in crestere. Acolo se scaneaza. Nu putem sa le interzicem oamenilor sa revina acasa".

Dupa vizita pe Aeroportul Chisinau, Igor Dodon s-a indreptat spre spitalul de Boli Infectioase "Toma Ciorba", impreuna cu ministrul Sanatatii, Viorica Dumbraveanu.

Si aici, seful statului s-a aratat multumit de masurile intreprinse de responsabilii din sistemul medical: "Am vazut cateve zeci de locuri pentru a plasa oamenii aici. In caz de necesitate, si in toate spitalele vor fi pregatite sectii pentru pacienti. Guvernul face fata acestei situatii si a intreprins toate masurile necesare".

De asemenea, presedintele i-a indemnat pe cetateni sa nu se panicheze, iar politicienilor sa faca mai putina politica in astfel de situatii.

Totodata, le-a cerut agentilor comerciali sa nu majoreze pretul la masti si dezinfectante, in caz contrar, vor fi trasi la raspundere.

Astazi, la Aeroportul International Chisinau au fost depistati, cu ajutorul termoscanerelor, doi pasageri cu temperatura inalta. Acestia au fost transportati la Spitalul de boli infectioase „Toma Ciorba”.

Potrivit serviciului vamal, ambii pasageri au ajuns in Moldova din Federatia Rusa.

Ieri, Guvernul a anuntat cod galben de alerta nationala de coronavirus. Ministrii s-au intalnit la sedinta Comisiei pentru Sanatate Publica, iar fiecare a propus un sir de masuri pentru a evita declansarea unei epidemii in tara noastra.

CITESTE SI: Doua persoane au fost depistate cu temperatura ridicata la aeroportul din Chisinau. Acestea au fost transportate la spitalul „Toma Ciorba” din capitala

CITESTE SI: Ministerul Sanatatii ofera detalii despre cele doua persoane depistate cu temperatura la aeroportul din Chisinau