Seful interimar al Procuraturii Anticoruptie, Elena Cazacov, sustine ca inca nu cunoaste daca bratara de monitorizare va fi aplicata lui Igor Dodon, insa spune ca Procuratura Anticoruptie va face tot ce este posibil in acest sens pentru a putea monitoriza si verifica corectitudinea executarii masurii preventive aplicate pentru fostul presedinte. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de la TV8. 

Ultimul update: 27.05.2022, 08:51 Publicat:27.05.2022, 08:42

Seful interimar al PA a mai spus ca ca nu cunoaste nici daca Igor Doon va fi supravegheat la domiciliu de agenti MAI.

„Instanta de judecata este obligata sa expedieze incheierea pentru executare organelor Ministerului Afacerilor Interne”, a spus Cazacov. 

Totodata, aceasta a mai declarat ca in cazul plasarii lui Igor Dodon in arest preventiv la domiciliu, exista riscul ca probele impotriva sa sa fie distruse, deoarece el poate comunica liber cu oricine.

„Este clar ca Procuratura Anticoruptie este ingrijorata cu privire la existenta riscurilor distrugerii probelor. Persoanele care se prezuma ca au comis infractiunile respective, sunt si unele din rudele acestuia si aflandu-se la domiciliu, clar ca au posibilitatea de a comunica, ceea ce va duce la distrugerea probelor. Avand in vedere avansarea tehnologiilor din zilele de astazi, clar ca noi nu putem in niciun mod controla sau prevedea modalitatea in care el va putea sau daca va face comunicari, legaturi cu alti participanti pe cauza penala”, a mai adugat Cazacov. 

Ieri, fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost plasat in arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta, dupa ce magistratii Judecatoriei Ciocana au analizat demersul procurorilor anticoruptie privind aplicarea masurii preventive. 

La data de 24 mai, Igor Dodon, a fost retinut pentru 72 de ore. De asemenea, a fost retinut pentru 72 de ore si cumnatul sau, Petru Merineanu, care, in timpul perchezitiilor, a incercat sa manance o recipisa. Procuratura Anticoruptie in comun cu CNA si SIS au descins cu perchezitii la domiciliul lui din capitala, la casa parinteasca, dar si la baza de odihna din Sadova care ii apartine acestuia.

Fostul presedinte este banuit de corupere pasiva, tradare de patrie si acceptarea finantarii partidului politic de catre o organizatie criminala.