Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, anunta ca pentru anul 2023 autoritatile din Republica Moldova isi propun sa inceapa negocierile de aderare la Uniunea Europeana. Totodata, Grosu mentioneaza ca pentru a realiza acest scop, tara noastra are foarte mult de muncit. Declaratia a fost facuta in cadrul celei de-a X-a sesiune ordinara a Adunarii Parlamentare Euronest, de la Chisinau.

Publicat:20.02.2023, 11:12

"Pentru anul 2023, stim ca avem de muncit si mai mult, ne propunem sa intram in urmatoarea faza a integrarii in Uniunea Europeana si pana la sfarsitul acestui an sa incepem negocierile de aderare la UE" , a mentionat Igor Grosu.

Astazi, in jur de 100 de oficiali din tarile Parteneriatului Estic si membri ai Parlamentului European au venit la Chisinau pentru a participa la cea de-a 10-a sesiune a Adunarii Parlamentare Euronest

La 23 iunie 2022, Republica Moldova a devenit stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeana. Consiliul European a votat unanim, la summitul de la Bruxelles. Decizia a fost anuntata de presedintele Consiliului, Charles Michel.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.