Presedintele Parlamentulu, Igor Grosu, sustine ca in contextul situatiei in care ne aflam, nu exista o necesitate ca Republica Moldova sa participe la evenimentele organizate de catre Comunitatea Statelor Independente. Declaratiile au fost facute in cadrul unui interviu pentru Radio Moldova.

Publicat:18.05.2022, 08:59

„Noi si acum in situatia in care ne aflam nu vedem necesitatea participarii la evenimentele care au loc, fiindca este problema si cu deplasarea. Trebuia sa gazduim si un eveniment aici la Chisinau pe problema agriculturii. Am rugat colegii sa informeze pe cei de la secretariatul Asamblei parlamentare a CSI ca nu vedem cum s-ar face lucrul acesta atata timp cat in vecinatatea noastra este un razboi”, a declarat Igor Grosu.

Totodata, presedintele Parlamentului a mai adaugat ca decizia va fi luata dupa ce se va opri razboiul.

„Sa continuam sau nu sa facem parte din aceasta organizatie, eu cred ca aici trebuie o discutie politica, iar acest lucru trebuie sa-l facem dupa ce se linistesc lucrurile, sa se opreasca razboiul si sa luam o decizie pentru ca sa calculam foarte atent care sunt avantajele si care sunt dezavantajele”, a mai mentionat acesta.

Adunarea Interparlamentara a CSI a fost creata la 27 martie 1992 si include Parlamentele a 10 tari membre ale CSI, precum  Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Republica Kargaza, Moldova, Federatia Rusa, Tadjikistan, Uzbekistan si Ucraina. Sediul organizatiei se afla in orasul Sankt Petersburg, Federatia Rusa.