In mijlocul sezonului estival, o parte din gheretele cu apa si inghetata din parcul Valea Trandafirilor sunt evacuate fortat. Dupa o vizita a primarului acolo, au inceput lucrarile, iar Ion Ceban chiar l-a amenintat pe pretor cu demisia daca pana luni nu dispar gheretele amplasate ilegal. 11 ar trebui sa ramana in parc.

Publicat:01.08.2020, 15:51

Dupa ce ieri, primarul capitalei, a facut anuntul, responsabilii de la pretura Botanica s-au apucat de treaba. Asa ca azi, muncitorii demontau gheretele care nu aveau acte.

Iurie VITNEANSCHI, VICEPRETORUL SECTORULUI BOTANICA: “In stanga mea este un aparat boxing care tot o sa fie evacuat. Agentul economic o sa fie anuntat.”

Dupa evacuare, buticurile ajung la depozit. Agentii economici pot sa le ia inapoi, doar dupa ce achita toate cheltuielile pentru demontare, dar si pentru pastrare. Suma variaza intre o mie si 10 mii de lei, in functie de constructie. In parc vor ramane 11 gherete. In timp ce unele erau scoase, la altele se formau cozi.  

“Lasa sa fie, dar nu ca la piata. Luam cafea si inghetata.”

“Cred ca trebuie de respectat decziile. Reiesind din pandemie trebuie un pic de izolat.”

Ieri, din parcul Valea Trandafirilor a mai fost demontat si bazinul pentru distractie, trambulina, dar si bicicletele si masinutele pentru copii. La inceputul lunii iunie, primarul a permis instalarea gheretelor cu apa si inghetata in sezonul estival, pentru ca peste cateva zile sa se razgandeasca si sa le scoata. Iar deja la inceputul lunii iulie, iarasi, le-a permis activitatea. Responsabilii de la primarie dau vina pe agentii economici care nu se conformeaza regulilor. Potrivit ultimei dispozitii, gheretele vor activa pana pe 31 octombrie.