In perioada pandemiei, multi oameni de afaceri au lasat mainile in jos. Unii, insa, au schimbat totul, s-au reinventat si, daca nu au putut sa vanda ceea ce produc, au venit in ajutorul societatii. Un astfel de erou este Igor Hancu din Floreni, care detine o fabrica de jucarii. In martie si-a pus intreaga afacere in sprijinul medicilor, ca sa le confectioneze echipament de protectie, apoi s-a gandit la micii pacientii si le-a daruit lucruri necesare. 

Publicat:05.09.2020, 21:38

Marina CHITOROAGA, REPORTER PRO TV: "Ideea de a ajuta oamenii neconditionat si absolut gratuit s-a nascut chiar aici, in acest atelier micut, unde initial se faceau doar jucarii."

Ulterior, vizierele si boxele de intubare au fost donate mai multor spitale. Atat medicii, cat si pacientii de aici, spun ca toate le sunt de mare ajutor in aceasta perioada.

Pe timp de pandemie, la fabrica de jucarii din Floreni se fac si masti pentru persoanele hipoacuzice. Acestea sunt prevazute cu un ecran transparent, fiind extrem de utile pentru oamenii cu deficiente de auz.

Olga SULTAN, SPECIALIST CULTURA SI SPORT ASOCIATIA SURZILOR: "E foarte bine ca este acest ecran. Noi ne-am bucurat, pentru ca e un mare plus pentru persoanele cu deficiente de auz. Multumesc mult din partea tuturor surzilor."

In plus, acum fabrica de jucarii produce si suporturi pentru comunicare, seturi de jucarii si jocuri pentru copiii din spitale sau pentru cei cu nevoi speciale. Toate au fost oferite absolut gratuit, iar beneficiarii au doar cuvinte de lauda la adresa eroului lor.

Marina CHITOROAGA, REPORTER PRO TV: "Cristina sufera de paralizie cerebrala infantila, iar acest suport impreuna cu tableta au facut ca tanara sa aiba mai multa incredere in oameni."

Cristina BUSILA, STUDENTA: "Am simtit o stare de fericire, intrucat cu ajutorul tabletei pot sa comunic cu cei dragi. Sunt mandra ca la noi in Republica Moldova sunt asa oameni."

Marina CHITOROAGA, REPORTER PRO TV: "Iar diagnoza Patriciei este retard mintal si pe ea setul de jucarii primit o ajuta mult, intrucat acesta ii dezvolta logica si imaginatia."

Patricia GORSENIN: "-Carioce, litere, guasa.

-Le folosesti pe toate?

-Da.

-Cu care te joci tu cel mai mult?

-Cu literele."

De la inceputul pandemiei si pana acum, Igor Hincu face in continuare gesturi de omenie, care vin ca un mare ajutor atat de necesar in perioada critica in care ne aflam cu totii.  

Antreprenorul sustine ca recunostinta si zambetul oamenilor, pe care ii ajuta e cea mai mare rasplata pentru tot ceea ce face.