Un nou proiect de constructie a locuintelor sociale va fi lansat in Republica Moldova. In acest sens un proiect de lege a fost votat astazi in cadrul sedintei Parlamentului, in lectura a doua. 

Publicat:23.06.2022, 15:41

Potrivit documentului, noul proiect va fi lansat cu sprijinul financiar al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB). Astfel, plenul Parlamentului a ratificat Acordul de grant cu CEB pentru realizarea asistentei tehnice ”Activitati preparatorii aferente unui proiect privind locuintele sociale”, in valoare de 49 000 de euro.

Noul proiect de constructie a locuintelor sociale va contine, pe langa componenta de constructie, si cele privind renovarea caminelor studentesti si profesionale, precum si constructia azilurilor pentru batrani si pentru persoanele cu dizabilitati.

Pana in prezent, datorita implementarii unui proiect cu suportul CEB, au fost construite 556 de locuinte sociale in 12 raioane. Pana la sfarsitul anului curent, urmeaza sa mai fie date in exploatare inca 121 de locuinte.

Acordul de grant dintre Republica Moldova si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistentei tehnice ”Activitati preparatorii aferente unui proiect privind locuintele sociale” a fost semnat la 5 mai 2022.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.