Procuratura Anticoruptie anunta ca a finalizat si a expediat in judecata un alt episod din dosarul "frauda bancara". In calitate de inclupati figureaza trei fosti conducatori ai celor trei banci falimentate (Banca de Economii, Unibank si Banca Sociala), precum si un sef de Directie din cadrul Bancii Nationale a Moldovei (fost administrator special al Bancii de Economii).

Publicat:20.04.2021, 14:04

Potrivit Procuraturii, in total in acest episod au fost expediate in instanta de judecata 49 de volume in care se contin probe care ar dovedi vinovatia persoanelor acuzate. Acestia sunt invinuiti de comiterea "escrocheriei in proportii deosebit de mari in interesul unei organizatii criminale", unul dintre ei fiind suplimentar acuzat si de "spalarea banilor in interesul organizatiei criminale, in proportii deosebit de mari".

Obiectul cauzei penale il constituie sustragerea mijloacelor banesti in intervalul octombrie - noiembrie 2014, care au prejudiciat bugetului public national in suma de peste 2,2 miliarde de lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit sechestre pe bunurile inculpatilor estimate la circa 2 miliarde de lei.

Procuratura Anticoruptie continua urmarirea penala pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate in aceasta schema.