Procurorul anticoruptie Mihai Ivanov si doi ofiteri din cadrul CNA ar putea fi cercetati penal pentru constrangere la recunoasterea infractiunii. Partile care se considera vatamate sunt fostii procurori din sectorul Ciocana al capitalei, Roman Clim si Eugen Tifoi, invinuiti intr-un dosar de estorcare a mitei in suma de 200 de mii de euro de la doi oameni de afaceri. Procurorul Ivanov presupune ca acest caz ar fi orchestrat de adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, care ar dori astfel sa-i absolve de pedeapsa pe fostii sai subalterni, scrie Anticoruptie.md

Publicat:23.05.2020, 13:55

Angajatii Procuraturii pentru Combaterea Criminalitatii Organizate si Cazuri Speciale (PCCOCS) au descins vineri in birourile procurorului Ivanov si ale ofiterilor suspectati, de unde au fost ridicate calculatoarele. Mihai Ivanov se afla in concediu de boala si nu a asistat la perchezitie.

Surse din cadrul Procuraturii Generale ne-au comunicat ca lui Mihai Ivanov si celor doi ofiteri li se imputa ca ar fi facut presiuni psihologice asupra lui Clim si Tifoi ca sa recunoasca vina.

Solicitat de reporterii portalului anticoruptie.md, procurorul Ivanov ne-a declarat ca cunoaste despre un astfel de dosar, insa nu are un statut procesual. „Nu am comis nicio ilegalitate, mi-am indeplinit onest munca, nu am de sa ma tem”, ne-a declarat Ivanov.

Omul legii a mai opinat ca dosarul respectiv ar putea fi comandat de Ruslan Popov pentru a-i absolvi de pedeapsa pe fostii sai subalterni si in acest mod de a respinge suspiciunile de coruptie in privinta sa. „Am gestionat acest dosar pana in decembrie 2019, iar cand la Procuratura Anticoruptie a fost efectuat asa zisul control la indicatia lui Alexandr Stoianoglo, acest dosar a fost luat si nu mai stiu nimic de soarta lui”, a precizat Ivanov.

Cu cateva zile inainte de a fi inlaturat de la sefia Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari l-a informat oficial pe Stoianoglo despre presupusa implicare a lui Ruslan Popov in dosarul mitei de 200 de mii de euro. Morari i-a comunicat procurorului general ca pe parcursul desfasurarii investigatiilor s-a constatat ca Tifoi si Clim ar fi purtat in ziua estorcarii mitei, una de duminica, mai multe discutii la telefon cu Ruslan Popov, iar unul dintre ei chiar s-a deplasat la Milestii Mici, unde locuieste Popov.

CITESTE MAI DEPARTE PE ANTICORUPTIE.MD