Doi politisti au fost atacati ieri de cateva persoane, in localitatea Boghiceni, raionul Hancesti. Unul dintre politisti a fost ranit la fata cu un ciob de sticla, lovit apoi cu pumnii si picioarele.

Publicat:08.04.2021, 13:04

Totul s-a intamplat in jurul orei 18:00. La fata locului, oamenii legii au stabilit ca cinci persoane, patru barbati si o femeie, aflandu-se intr-un automobil de marca Vaz, au urmarit si au blocat un Volkswagen in care se afla un angajat al IP Hancesti.

Dupa ce automobilul a fost oprit, indivizii au stricat geamul si au deschis fortat usa. Politistul a fost amenintat si cu un ciob de sticla de la geamul stricat a fost ranit la fata. De asemenea, acesta a fost lovit cu pumnii si picioarele.

Cand alt echipaj a ajuns la fata locului, persoanele au fost agresive, iar femeia a lovit un alt politist in regiunea capului si cu picioarele a inceput a lovi automobilul de serviciu. Oamenii legii au fost nevoiti sa aplice forta fizica si alte mijloace speciale.

Pe acest caz au fost pornite cauza penale pentru huliganism si amenintarea sau violenta savarsita asupra unei persoane cu functie de raspundere sau a unei persoane care isi indeplineste datoria obsteasca si refuzul testarii alcoospice pentru stabilirea starii de ebrietate. 

Suspectii risca pana la cinci ani de inchisoare sau 200-240 ore de munca neremunerata in folosul comunitatii cu anularea dreptului de a conduce.

Totodata, pe faptul insultarii angajatilor politiei, cat si pe faptul aplicarii de catre politisti a fortei fizice si a mijloacelor speciale, a fost sesizata Procuratura raionului Hancesti.