Cinci persoane, printre care doi minori au ajuns la spital, dupa ce s-au intoxicat cu fum si au suferit arsuri. Totul dupa ce un incendiu a izbucnit aseara in scara unui bloc de locuit din sectorul Buiucani al capitalei. Pompierii au evacuat 70 de persoane din cladire. Oamenii legii cerceteaza versiunea unei incendieri intentionate.

Publicat:31.10.2019, 09:33

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV: “Aici, sub aceste scari erau carucioarele. Flacarile au mistuit tot in cale, au ramas doar ramasite. Peretii sunt arsi si plini de funigine pana la ultimul etaj. Oamenii au spart geamurile pentru a sari peste ferestre.”

Incendiul s-a produs in aceasta seara in jurul orei doua, pe strada Ion Pelivan din sectorul Buiucan al capitalei, int-un camin locativ. Oamenii spun ca au trecut prin clipe de groaza. Pe unii i-a trezit mirosul de fum, pe altii bataile in usa ale vecinilor.

“Era strasnic, un fum negru si para.”

Atunci cand a deschis usa apartamentului sau si a vazut ca totul e cuprins de fum, acest barbat, cu gandul numai la copil si sotie, a gasit repede o solutie.

Andrei, LOCUITOR BLOC: “Cand am deschis usa si am vazut ce se petrece deodata am luat copilul in brate si am sarit peste fereastra.”

Si alti locatari si-au salvat viata, iesind din cladire pe geam. Acest barbat spune ca are 60 de ani si in toata viata lui nu a tras asa spaima.

“Am legat cu o funie caruciorul, ginerele a sarit peste fereastra si l-a prins.”

Astazi locuitorii blocului incercau sa descurce coridoarele de funigine. Acestia spun ca doua nopti la rand au avut parte de incendii si sunt siguri ca cineva a dat foc intentionat. 

“Nu are cum doua zile la rand sa arda, doua zile au venit pompierii, sigur ca au dat foc. Eu m-am ars la mana si la ureche.”

Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale. Acestia au evacut 70 de persoane din bloc, iar trei, care au ramas blocate la etajul 3, au fost salvate cu scara. Cinci persoane dintre care 2 minori au fost transportati la spital cu arsuri si intoxicati cu fum.

Pe cazul dat politia a pornit un proces penal pentru incendiere intentionata. Acestia au identificat un suspect care urmeaza sa fie audiat. Totodata, se asteapta expertiza pompierilor pentru a stabili toate circumstantele.