Prohibiţia generală a pescuitului începe luni şi va dura până pe 30 iunie. Agenția de Mediu a stabilit perioadele de prohibiție a pescuitului sportiv, amator și de agrement al oricăror specii de pești și zonele de protecție piscicolă.

Publicat:04.04.2024, 13:16

Astfel, se interzice pescuitul timp de 60 de zile, în perioada 8 aprilie - 7 iunie 2024, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, în lacul de acumulare Costeşti-Stînca și în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca până la satul Giurgiuleşti. 

Timp de 68 de zile, în perioada 8 aprilie - 14 iunie, este interzis pescuitul în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, și în lacul Cahul.

De asemenea, se interzice pescuitul timp de 84 de zile, în perioada 8 aprilie - 30 iunie 2024, pe râurile Ciorna, Răuț, Ichel, Bîc și Botna afluenți ai fluviului Nistru, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăţ, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nîrnova, Lăpușna, Sarata, Tigheci afluenți ai râului Prut, cu excepția obiectivelor acvatice piscicole artificiale construite pe ele, în bălțile Manta, și pe râurile Cogîlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

Totodată, în perioada 8 aprilie - 30 iunie 2024, pescuitul este interzis și în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activități în domeniul pisciculturii, cu excepția măsurilor tehnologice piscicole.

Încălcarea prevederilor prezentului ordin atrage răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.