Despre componenta Parlamentului si Guvernului, Igor Grosu spune ca situatia va deveni mai clara peste o saptamana. 

Publicat:15.07.2021, 23:11

Igor Grosu spune ca inca nu stie daca va fi el presedintele Parlamentului si a spus ca acest subiect urmeaza sa fie discutat.

Igor GROSU, LIDER PAS:"Nu se stie inca. Urmeaza sa decida Parlamentul. Mai intai partidul pe care am onoarea sa-l conduc, dupa care sa ajungem in Parlament, sa fim validati. Partidul inca se gandeste. Trebuie sa convocam organele de conducere, decizionale. Lucrul acesta trebuie sa-l discutam cu fractiunile. Dupa cum am inteles avem un bloc, trebuie sa ii ascultam si pe ei. O sa discutam. Cred ca peste o saptamana vom avea mai multa claritate."

Intrebat daca se vor putea gasi in viitorul Guvern lista cabinetului de ministri care a picat in Parlament cand a fost propus Guvernul Grosu, printre ei fiind:

Andreri Spanu - Ministerul Economiei

Ala Nemerenco - Ministerul sanatatii

Sergiu Litvinenco - Ministerul Justitiei

Liderul PAS nu a venit cu detalii si spune ca la moment nu poate sa spuna date exacte.

Igor GROSU, LIDER PAS:"E firesc ca unii colegi care au fost si in lista mea atunci cand am fost desemnat in calitate de prim-ministru, candidat si colegei mele, Natalia Gavrilita, e firesc ca sa se regaseasca. Noi am mers atunci pe bune cu lista candidatilor. Intelegeam ca atunci era foarte mare probabilitatea ca noi sa nu fim votati, de aceea noi am mers pe bune si am spus acest lucru si colegilor ca suntem gata pentru ambele scenarii. Atunci cand o sa inceapa momentul consultarilor noi o sa revenim cu propuneri. O parte vor trebui sa ramana in Parlament."