Primarul Ion Ceban a cerut investigarea activitatii unor transportatori privati. De asemenea acesta cere reziliearea contractelor cu acestia. Anuntul a fost facut in cadrul sedintei de astazi a serviciilor primariei.

Publicat:24.02.2020, 09:43

Ion CEBAN, PRIMARUL CHISINAULUI: Cei care nu au iesit, este optiunea voastra. Alte 19 rute au iesit. Cele care nu au iesit sunt gestionare de dl Topala, de dl Alexa, de dl Seredneac.

Rog departamentul juridic sa ne dati pana seara optiunea de reziliere a contractului cu acesti afaceristi. Rog secretariatul, Procuratura Anticoruptie, Centrul National Anticoruptie, Procuratura Generala, sa documenteze activitatea domnilor pe care i-am mentionat, dar si altii. Sa fie investigate toate actiunile in raport cu Primaria, procedura de obtinere a acestor rute, ei nu gestioneaza, ei strang smantana cum se spune.”

De asemenea, primarul a mai mentionat ca nu are de gand sa majoreze pretul la calatoria cu microbuzul si nici sa ofere bani din bugetul municipal pentru subventionarea transportatorilor privati. „Vreau sa va comunica ca nu suntem orientati sa cedem unor grupuri de interese care cred ca ar putea cumva sa influenteze aceasta situatie. Stiu ca sunt multi cetetateni de partea noastra. Majorari de preturi la calatorii de microbuze fara conditii nu vor fi. Argumentele noastre raman aceleasi. Nu acceptam unitati de transport care nu sunt sigure, curate, nu elibereaza bilete de calatorie, circulatia conform orarului. Cei care incearca sa creeze aceste situatii sunt oameni instariti. Ca si in cazul cu chioscurile...oameni care fac bani cu nemiluita.

Bani din bugetul municipal pentru subventionarea transportatorilor privati nu sunt. Si daca vreti parerea mea nici nu trebuie sa fie”, spune Ion Ceban.

Sedinta primariei o poti vedea AICI.

VEZI SI: Ion Ceban isi cere scuze de la locuitorii capitalei pentru greva transportatorilor, dar ramane pe pozitie: "Surse financiare pentru subventionarea transportatorilor privati n-au fost prevazute". Mesajul primarului