Premierul Ion Chicu spune ca declaratiile ministrului de Externe referitor la razboiul de pe Nistru au fost interpretate, iar el s-a referit de fapt la misiunea de pacificatori care a fost semnata in 1992 intre Republica Moldova si Rusia.

Publicat:17.02.2020, 09:41

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: „Motiunea respectiva este pe platforma parlamentara, parlamentarii vor veni cu decizii. Domnul Ciocoi a venit cu explicatii. El s-a referit la misiunea de pacificatori care a fost semnata in 1992 intre Republica Moldova si Rusia.

Declaratiile acestuia au fost interpretate. El a venit cu explicatii si aici cred ca ar trebui sa punem punctul.

Daca sunt alte obiectii, haideti sa discutam.”

Membrii Miscarii Politice UNIREA s-au aratat indignati de declaratia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, referitor la razboiul de pe Nistru, unde a spus ca armata Federatiei Ruse dislocata in regiunea transnistreana a intervenit la acel moment pentru a opri varsarile de sange. In acest sens, MP UNIREA cere demisia lui Ciocoi.

VEZI SI: Dupa declaratiile facute de Aureliu Ciocoi precum ca Rusia a intervenit in conflictul armat de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange, acesta nu vrea sa comenteze daca isi va da demisia asa cum ii cer veteranii - VIDEO

VEZI SI: Se cere demisia ministrului de externe, Aureliu Ciocoi. Miscarea Politica UNIREA condamna declaratia acestuia privind razboiul de pe Nistru: "Armata Federatiei Ruse dislocata in regiunea transnistreana a intervenit la acel moment pentru a opri varsarile de sange"