Isi recunoaste vina si cere sa fie lasat in libertate. Soferul masinii de marca Audi care a provocat accidentul de pe bulevardul Stefan cel Mare, soldat cu doi morti, a facut primele declaratii in fata instantei. Acesta a spus ca nu participa la nicio cursa si ca nici nu-i place viteza. Sentinta si-o va afla in doua saptamani.

Publicat:31.07.2020, 18:43

Ion TCACIUC, INCULPAT: “Este un cosmar pentru mine, nu am facut-o intentionat. Indraznesc sa cer sa fiu lasat in libertate pentru a recupera toate prejudiciile partilor vatamate.”

Daca va fi lasat sau nu in libertate, soferul masinii de marca AUDI va afla pe 11 august, atunci cand ii va fi pronuntata sentinta. Acesta le-a mai spus judecatorilor ca nu se intrecea cu nimeni, ipoteza confirmata anterior de ministrul de interne.

Ion TCACIUC, INCULPAT: “Eu nu am participat niciodata intr-o cursa. Nici in acea zi. Nu sunt un amator de viteza.”

Si in timp ce soferul spune nu ii place sa apese pedala de acceleratie, avocatul sau a cautat explicatii pentru viteza excesiva.

Valentin MOCANU, AVOCATUL INCULPATULUI: “Atunci cand inculpatul a fost intrebat de ce a accelerat, eu m-am gandit, de ce oamenii accelereaza? Pentru ca ne grabim, pentru ca ne place viteza, pentru ca vrem sa fim primii, pentru ca avem masina buna, pentru ca vrem sa impresionam. Si ceea ce face diferenta este o circumstante nefaste ca a iesit o masina in fata.”

Potrivit procurorilor, fiindca soferul si-a recunoscut vina, sentinta poate fi mai blanda. Asa ca in loc de 10 ani, soferul ar putea primi 6 si va ramane fara permis de conducere pe viata.  

Valentina CIOBANU, PROCUROR: “Ii este incriminat doar ceea ce prevede articolul 274. Incalcarea regulilor circulatiei rutiere, cu circumstantele pe care le cunoastem toti.”

Totodata, soferul va trebui sa achite despagubiri familiilor victimelor. Valoarea acestora va fi stabilita de instanta de judecata.  

Tragedia a avut loc acum doua luni. Tanarul fiind la volanul unui autoturism de marca Audi a trecut cu viteza la culoarea rosie a semaforului si s-a izbit violent de un taxi, iar apoi de alte doua masini. Soferul taxi-ului, dar si pasagerul acestuia au decedat pe loc.