Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, sustine ca Romania a fost si continua sa fie alaturi de Republica Moldova si condamna ferm orice tentativa de destabilizare initiata din exteriorul tarii. Totodata, seful statului a mentionat ca tara noastra nu este singura in fata acestor provocari, iar locul Republicii Moldova este in marea familie a Uniunii Europene. Declaratia a fost facuta astazi, in cadrul unei declaratii de presa.

Ultimul update: 15.02.2023, 12:26 Publicat:15.02.2023, 12:15

"Romania a fost si continua sa fie alaturi de Republica Moldova si condamna ferm orice tentativa de destabilizare initiata din exteriorul tarii. Sunt extrem de ingrijoratoare semnalele publice privind orice incercari ale Federatiei Ruse de a interveni ilegitim pentru a rasturna ordinea democratica si constitutionala a Republicii Moldova, un stat suveran, care si-a ales prin vot liber directia politica" , a anuntat Iohannis.

Totodata, Iohannis mentioneaza ca amenintarile care vizeaza destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales in aceasta perioada complicata marcata la nivel global de profunde crize de securitate si economice, nu trebuie deloc neglijate.

"Reafirm cat se poate de clar ca Republica Moldova nu este singura in fata acestor provocari. De asemenea, reiterez sustinerea de neclintit a Romaniei pentru respectarea suveranitatii si integritatii teritoriale ale Republicii Moldova, in frontierele sale recunoscute la nivel international, si pentru viitorul sau proeuropean" , a adaugat seful statului.

Ulterior, acesta a concis ca locul Republicii Moldova este in marea familie a Uniunii Europene. 

"Acest drum este unul ireversibil si trebuie urmat cu consecventa, curaj si ambitie. In acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca si pana acum, pe solidaritatea deplina si sprijinul activ al tarii noastre.

Romania sustine eforturile de reforma si consolidare democratica pe drumul asumat de Chisinau catre o societate moderna, prospera si intemeiata pe valorile democratice europene.

Ii asigur pe cetatenii Republicii Moldova ca Romania si romanii le sunt in continuare alaturi!" , a precizat liderul.

La 13 februarie, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mentionat ca anuntul facut de presedintele Zelenski privind planurile Federatiei Ruse de destabilizare a Republicii Moldova, au fost confirmate de institutiile noastre. Sefa statului anunta ca in urmatoarea perioada Rusia isi propune sa puna in aplicare actiuni cu implicarea unor diversionisti cu pregatire militara, camuflati in civili care sa intreprinda actiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului si luare de ostatic.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.