La brat cu sotiile sau alaturi de toata familia, candidatii la functia de bascan al Gagauziei au mers sa faca si ei alegerea, de dimineata. Acestia spun ca isi doresc un viitor mai bun pentru locuitorii din regiune si nu s-au abtinut de la discursuri cu iz electoral nici astazi.

Publicat:30.04.2023, 23:09

Cel mai matinal candidat a fost Mihail Formuzal, care si-a facut aparitia la o sectie de votare din Ceadir-Lunga impreuna cu sotia.

Mihail FORMUZAL, CANDIDAT LA FUNCTIA DE BASCAN AL UTA GAGAUZIA: „Eu am votat pentru o echipa competenta, am votat pentru pace si impacare in casa noastra, pentru munca, grija si stabilitate.”

Tot la Ceadir-Lunga, la o alta sectie, a votat si Dumitru Croitor, ambasadorul tarii noastre in Turcia, care vrea sa preia conducerea regiunii de la Irina Vlah.

Dumitru CROITOR, CANDIDAT LA FUNCTIA DE BASCAN AL UTA GAGAUZIA: „Eu inainte de toate am votat pentru pace si stabilitate si pentru dezvoltarea autonomiei noastre. Pentru noi e foarte important sa avem relatii stranse cu partenerii nostri externi, si in primul rand, cu Rusia si Turcia.”

Nicolae Dudoglo, care si-a mai incercat norocul si la alte scrutine, a votat astazi la Comrat, acolo unde isi are resedinta.

Nicolae DUDOGLO, CANDIDAT LA FUNCTIA DE BASCAN AL UTA GAGAUZIA: „Eu vad o Gagauzie foarte puternica, care isi va apara autoritatea. Eu vad ca Gagauzia trebuie sa ajute ca Republica Moldova sa fie mereu un stat suveran si independent.”

La o alta sectie a mers candidatul Victor Petrov, alaturi de sotie si copii.

Victor PETROV, CANDIDAT LA FUNCTIA DE BASCAN AL UTA GAGAUZIA: „Pentru Gagauzia vedem o crestere a economiei, pentru asta lucram, asta era scris si in programul nostru. Vrem sa avem un dialog bun si practic cu partenerii nostri.”

Candidatul sustinut de socialisti, Grigori Uzun, si independentul Serghei Cernev, au votat la Vulcanesti, acolo unde isi au viza de resedinta. Uzun a scris pe pagina sa de facebook ca a votat pentru viitorul Gagauziei. Iar candidatul Partidului Sor, Evghenia Gutul, la fel a mers sa voteze insotita de familie.

Evghenia GUTUL, CANDIDAT LA ALEGERILE DIN UTA GAGAUZIA: „Eu am votat pentru ca viata noastra in Gagauzia sa se schimbe cardinal. Ca sa vina oamenii care stiu cum sa o schimbe si sa realizeze toate proiectele.”

Independentul Serghei Cimpoes a votat in satul sau de bastina, Tomai, fara sa anunte ora si locul unde va vota. Unii candidati si-au criticat si azi oponentii.

Nicolae DUDOGLO, CANDIDAT LA FUNCTIA DE BASCAN AL UTA GAGAUZIA: „Din pacate, astazi Gagauzia are de dat un examen. La noi au venit partide politice de la Chisinau care vor sa cumpere fotoliul de bascan al Gagauziei. Pentru Gagauzia au aruncat bani si au aruncat bani anume partidele venite de la Chisinau.”

Iar Mihail Formuzal, care anterior a fost de doua ori bascan, sustine ca o campanie mai scumpa ca aceasta nu a vazut pana acum.

Mihail FORMUZAL, CANDIDAT LA FUNCTIA DE BASCAN AL UTA GAGAUZIA: „Eu multe campanii am trecut, dar atatea resurse financiare investite in campaniile electorale eu nu am mai vazut anterior.”

Sectiile de votare se inchid la ora 21:00, iar ultimele date actualizate despre scrutin vor fi prezentate de catre Comisia Electorala locala la jumatate de ora mai tarziu.