Au ramas ore numarate pana la marea finala a celebrului show Romanii Au Talent. Singura moldoveanca din concurs este Martina Meola, pianista de 9 ani din Chisinau, care va intra in competitie pentru premiul cel mare de 120 de mii de euro. Martina a cucerit publicul cantand la pian cu ochii legati, iar pentru finala spune ca a pregatit un numar de exceptie. Micuta pianista sustine ca este gata sa paseasca pe scena, nu are emotii si ca va canta in numele pacii.

Publicat:26.05.2022, 19:48

La doar 9 ani, Martina Meola este singura moldoveanca din marea finala Romanii Au Talent si una dintre cei 11 finalisti ai show-ului. Intrucat concurenta este acerba, fetita spune ca exerseaza mult la pian si ca a pregatit un numar emotionant impreuna cu profesoara sa. Deocamdata insa, prestatia este tinuta in secret.

Martina MEOLA, PIANISTA: “Va fi o surpriza.

Mai multe detalii nu ne dai?

Nu.

Eu m-am pregatit bine, nu am emotii, ma voi simti bine. Pentru finala, ma ocup cate 3 -4 ore pe zi."

Irina BOGATAIA, PROFESOARA PIAN: “Noi ca de obicei pregatim niste surprize, pentru ca Martina are un repertoriu foarte vast. Suntem pe ultima suta de metri in a alege piesa, dar ultimul cuvant il va avea Martina.”

Dupa ce a primit Golden Buzz-ul de la Smiley si Pavel Bartos, Martina a ajuns direct in semifinala concursului, moment in care i-a impresionat pe toti cantand la pian cu ochii legati. Prestatia sa a facut-o pe micuta pianista sa ajunga in finala show-ului Romanii au Talent.

Martina MEOLA, PIANISTA: “Nu este deloc greu pentru mine. Profesoara mea mereu imi spune ca sa cand toata piesele mele cu lumina stinsa, sau cu ochii inchisi.”

Modesta de fire, mica pianista sustine ca daca ar fi sa castige, atunci ar dona o parte din cei 120 de mii de euro.

Martina MEOLA, PIANISTA: “Daca voi castiga, atunci voi ajuta Filarmonica Nationala Serghei Luncevici, ca sa fie reconstruita, pentru ca a ars, si voi ajuta Scoala de Arte, Alexei Starcea.

Pentru tine iti doresti ceva?"

Irina BOGATOVA, PROFESOARA DE PIAN: “Asa copii se nasca foarte rar. Nu este suficient doar talentul, este nevoie de niste capacitati extraordinare, pe care Martina le are. Avem emotii mari, ii tinem pumnii si o sustinem.”

Si cei patru jurati ai show-ului sustin ca mica pianista de la Chisinau este un fenomen.

Martina MEOLA, PIANISTA: “La Romanii au Talent ma simt foarte bine, sunt foarte bucuroasa ca am ajuns in finala si este o experienta de neuitat.”

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV: “Muzica este considerata limbajul universului, iar atunci cand este cantata de un copil – este pur si simplu divina. Este nevoie de mult talent, dedicatie, daruire si suflet, pantru ca muzica ta sa fie ascultata si sa ajunga pe marile scene.”

Maine seara, in marea finala, Martina va reveni pe scena de la Romanii Au Talent. Show-ul va incepe imediat dupa strile PRO TV de la ora 20.00.

Martina MEOLA, PIANISTA: “Eu voi canta pentru inimile dvs si va rog sa ma sustineti. Ne vedem in marea finala!”