Mai multe containere speciale pentru proprietarii animalelor de companie au fost vandalizate in parcul Valea Morilor din capitala. Se intimpla la numai cateva luni de cand au fost instalate. In timp ce autoritatile nu au spus cum au de gand sa solutioneze problema, trecatorii spun ca o solutie ar fi ca raufacatorii sa munceasca in folosul comunitatii.

Publicat:10.11.2019, 20:10

Iulia SARIVAN REPORTER PRO TV: „Desi pe boxa scrie clar “nu vandalizati”, se pare ca acest lucru nu este suficient. Boxa parca a fost smulsa de la baza sa, iar acum sta rezemata de un copac.”

Daca autoritatile locale inca nu au venit cu o solutie pentru aceasta problema, cetatenii spun ca au mai multe idei pentru a-i invata minte pe raufacatori. 

„Eu cred ca toti infractorii trebuie depistati in primul rand de oamenii legii, carabinieri sau camere de supraveghere, iar ca pedeapsa, sa lucreze in folosul comunitatii.”

Daca camerele de supraveghere sunt scumpe, zona ar trebui patrulata de mai multi carabinieri, cred oamenii. 

„Trebuie sa patruleze, sa urmareasca ce se intampla, pana cand cetatenii nu se vor deprinde ca pentru asta este pedeapsa.”

Oamenii mai spun ca astfel de lucruri se intampla din lipsa deeducatie si ca va trece inca mult timp pana cand moldovenii se vor obisnui sa pastreze ordinea.  

„Eu cred ca oamenii nu sunt informati si nu au fost gata ca in parcuri a aparut o bucatica de Europa.”

Oamenii legii nu ne-au spus cum vor fi pedepsite peroanele care au smuls boxele din parc, insa au mentionat ca vor reveni mai tarziu cu un raspuns. Nu este pentru prima data cand boxele sunt vandalizate. Cele 30 de containere au fost instalate in luna iunie in mai multe parcuri din capitala.