La Tiraspol a fost deschis un centru de ajutor si dezvoltare a antreprenoriatului cu suportul Uniunii Europene. Acesta va oferi tinerilor antreprenori un spatiu unde sa-si dezvolte ideile, acces la informatii, consultanta si instruire. Pentru lansarea Business HUB-ului, UE a oferit 200 de mii de euro.

Publicat:06.08.2022, 19:12

HUB-ul deschis la Tiraspol ofera 16 spatii, dintre care 12 au fost arendate, astfel tinerii pot deja munci la realizarea propriilor idei de afaceri. Dmitrii Gordinskii are o mica fabrica in Tiraspol, unde produce caramele. El spune ca acest HUB ii ofera mai multe oportunitati de dezvoltare.

Dmitrii GORDINSKII, ANTREPRENOR: „Antreprenorii beneficiaza de sustinere, atentie si cel mai important, au posibilitati.”

Noul Business HUB creat la Tiraspol dispune de birouri si spatii de lucru pentru rezidenti si de o sala de conferinte si alte elemente de infrastructura necesare tinerilor antreprenori.

Zinaida EMILIANOVA, MANAGER A BUSINESS HUB-ULUI: „Partenerii nostri au acces la consultatii, la informatie si cel mai important, au acces la toate evenimentele care au loc aici. Desigur, angajatii beneficiaza de conditii bune de munca.”

Pentru deschiderea Business HUB-ului, UE a acordat 200 de mii de euro prin intermediul programului Мasuri de Promovare a Increderii- implementat de PNUD Moldova.  

Andrea CUZYOVA, REPREZENTANTA, PNUD MOLDOVA: „De la deschiderea sa pentru public, in februarie, Business HUB-ul ofera tinerilor si antreprenorilor atat spatiu de lucru, cat si inovarea si dezvoltarea competentelor. Este prioritatea noastra sa sprijinim crearea unor proiecte de infrastructura pentru tineri, conectandu-le la reteaua europeana de laboratoare inovatoare, care va stimula proiecte internationale comune.”

Janis MAZEIKS, AMBASADORUL UNIUNII EUROPENE IN REPUBLICA MOLDOVA:  „Spatiile de lucru in comun vor facilita in continuare conexiunile intre antreprenori, organizatiile de sprijin pentru afaceri, mediul academic si consumatorii. Acest lucru va consolida increderea partilor interesate de pe ambele maluri ale Nistrului.”

Programul UE „Masuri de promovare a increderii”, implementat de PNUD, contribuie la sporirea increderii intre locuitorii ambelor maluri ale raului Nistru prin implicarea acestora in proiecte comune.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.