Cetatenii moldoveni pot pleca liber in Romania. Ambasada romana de la Chisinau anunta ca restrictiile au fost anulate, iar persoanele ce detin pasaport biometric pot trece frontiera, fara a fi plasate in carantina.

Publicat:01.06.2021, 08:50

Potrivit Ambasadei Romaniei in Republica Moldova, incepand de astazi se anuleaza restrictiile privind intrarea in Romania a cetatenilor straini, iar cetatenii Republicii Moldova, posesori de pasapoarte biometrice, pot intra in Romania, indiferent de scopul calatoriei.

"Avand in vedere ca Republica Moldova figureaza incadrata in „zona verde”, persoanele care intra in Romania din aceasta tara, nu prezinta simptomatologie specifica si nu au calatorit in ultimele 14 zile intr-una sau mai multe tari din „zona galbena” sau „zona rosie” nu vor fi plasate in carantina. Persoanele care intra in Romania si au calatorit, in ultimele 14 zile, intr-una sau mai multe tari din „zona galbena” sau „zona rosie” pot fi exceptate de la carantina, daca se incadreaza in exceptiile prevazute de Hotararile CNSU nr. 28 din 14 mai 2021, nr. 32 din 27 mai 2021 si nr. 35 din 29 mai 2021", anunta autoritatile.

Tototdata, de astazi, cetatenii Republicii Moldova, care s-au vaccinat impotriva Covid-19, vor putea calatori in Ungaria, fara sa stea in carantina.

Cetatenii moldoveni care vor prezenta certificatul de vaccinare la intrare in Ungaria nu vor fi obligati sa stea in carantina. Aceeasi procedura este in vigoare si pentru cetatenii Ungariei care vor dori sa vina in Republica Moldova.