Liderii UE vor decide astazi daca vor acorda Moldovei statutul de tara candidata, in urma recomandarii pozitive a Comisiei Europene de vinerea trecuta. Reporterul PRO TV, Mihaela Tabarcea, se afla la Bruxelles, unde urmareste sedinta Consiliului European.

Ultimul update: 23.06.2022, 13:14 Publicat:23.06.2022, 13:05

Mihaela TABARCEA, REPORTER PRO TV: Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles a inceput deja. Liderii UE s-au intrunit de dimineata intr-o sedinta la care au discutat despre tarile din Balcanii de Vest, iar in curand ar urma sa inceapa dezbaterile privind cererile de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei. Sedinta va fi una de lunga durata. Conform agendei, la ora 22:00, Presedintele Consiliul European ar urma sa sustina o confeinta de presa  la care va anunta rezultatele primei zile a summit-ului. Acum o saptamana, Comisia Europeana a recomandat statelor membre sa voteze pentru acordarea statutului de tara candidat Republicii Moldova. Deocamdata nu este clar ce decizie va fi luata. Autoritatile de la Chisinau au spus ca se asteapta la un raspuns pozitiv din partea UE, totusi, mentionand ca sunt unele state membre sceptice in privinta acestui fapt. Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE pe data de 3 martie, impreuna cu Georgia, dupa cererea depusa de Ucraina ca urmare a invaziei ruse din 24 februarie”.

Liderii UE vor decide astazi daca vor acorda Moldovei si Ucrainei statutul de tara candidata, in urma recomandarii pozitive a Comisiei Europene de vinerea trecuta. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.