Presedintii Comisiei securitate nationala, aparare si ordine publica de pe ambele maluri ale Prutului, Lilian Carp si Bogdan Rodeanu, au spus ca Ion Ceban este o conserva ruseasca, iar reactia lui la adresa primarului din Constanta este asemenea a unui copil caruia i-a fost furata jucaria. Declaratiile au fost facute ieri, in cadrul unei emisiuni televizate de la TVR.

Publicat:15.04.2022, 09:32

„Ati vazut si acea dragoste, atunci primarul din Constanta a declarat ca nu mai doreste aceasta infratire. A inteles defapt continutul acestei conserve din fruntea Primariei Chisinau, chiar daca face acest pelerinaj politic prin Romania de la o primarie la alta. Nu s-a asteptat si reactia lui de badaran, dar defapt si-a aratat fata lui reala pentru ca foloseste intr-un mod cinic Romania, foloseste in implimentarea unor proiecte pentru municipiul Chisinau. Ca si copii, cand i se ia o jucarie, incepe sa tipe, sa urle. In asa fel a reactionat si Ivan Ceban atunci cand i s-a spus pe fata ca este o conserva ruseasca in fruntea primariei Chisinau. De ce spun ca este o conserva, ati vazut si declaratiile lui Batrancea ca posibilitatea sustinerii lui Ceban pentru un nou mandat in Chisinau, chiar daca a declarat ca isi face un nou partid politic. Asta demonstreaza inca o data ca este un proiect rusesc, o conserva care incearca sa dea o fata democratica si pe aceasta cale eu tare sper ca primarii din Romania dar si alte autoritati ca atunci cand il primesc pe Ceban sa inteleaga ca este o conserva ruseasca si ajuta indirect aceasta conserva pentru a mentine controlul asupra municipiului Chisinau”, a declarat Lilian Carp, presedintele Comisiei securitate nationala, aparare si ordine publica.

Totodata, vicepresedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlamentul Romaniei a adaugat ca Ion Ceban nu a injurat doar primarul Constantei, dar si totii cetatenii din acest municipiu.

„In calitate de parlamentar roman nu pot sa accept faptul ca tratamentul la care este expus un primar de asemenea calibru a unui municipiu din Romania. Ce se intampla daca colaborarea nu iti iese asa cum ti-ai dorit, te intorci cu spatele si injuri? El nu a injurat doar primarul, el a injurat pe toti cetatenii respectivului municipiu, pentru ca daca nu faceti asa cum vreau eu atunci sunteti altfel si nu ma feresc sa va expun public parerea mea. Asta nu este esenta unui colaborari. Parteneriatul nu se face la nivelul oficialitatilor cu asemenea cuvinte si vorbe. Aici vedem sadismul de scoala sovietica manipulatorie, ca la manualul de agresiune hibrida. De speriat, nu ne sperie. Domnul Ceban s-a discreditat nu doar public, dar si politic”, a mentionat Bogdan Rodeanu.