Judecatoria Chisinau a validat la 2 noiembrie rezultatele alegerilor noii componente a Consiliului Municipal Chisinau (CMC). Cele mai multe mandate in CMC le-au obtinut socialistii – 22, dar si Blocul ACUM – 19.

Publicat:10.11.2019, 12:14

Celelalte locuri vor fi impartite dupa cum urmeaza:

  • Partidul Liberal – 3;
  • Partidul Democrat – 2;
  • Partidul „Sor” – 2;
  • Partidul Unitatii Nationale – 1;
  • Miscarea Forta Noua – 1;
  • Partidul Comunistilor – 1.

Ion Ceban ocupa prima pozitie in lista PSRM pentru CMC. Cea de-a doua pozitie ii revine lui Vasili Chirtoca, care a acces in 2015 in CMC pe lista comunistilor. Alte noua fotolii ar urma sa le revina actualilor consilieri municipali ai PSRM, printre care se numara: Dinari Cojocaru, Alexandr Odintov, Svetlana Popa, Alexandr Comarov, Ghenadie Botnaru, Vitalie Mucan, Serghei Basiuc-Brinzei, Poleacov Victor si Eugenia Ceban – mama lui Ion Ceban. Printre numele noi care se vor regasi in fractiunea PSRM din CMC se numara si doua foste deputate socialiste: Marina Radvan si Elena Hrenova.

In lista consilierilor Blocului ACUM se numara mai multi candidati ai Blocului ACUM pe circumscriptia nationala si in circumscriptiile uninominale, la parlamentarele din 24 februarie. Printre acestia se numara: Vasile Gradinaru, Iurie Tesa, Alexandr Trubca, Ruslan Verbitchi, Zinaida Popa, Aliona Doros si Ina Coseru. Un fotoliu in CMC ii revine si vicepresedintei Partidului Platforma DA, Aliona Mandatii.

Din partea Partidului Liberal, in CMC au intrat Dorin Chirtoaca, fosta sefa la Apa-Canal Veronica Herta, dar si Ion Cebanu, actual consilier municipal.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD.