Locatarii unui bloc din sectorul Rascani al capitalei, care de sapte ani nu-si pot perfecta actele pentru apartamente, dupa ce firma care le-a construit a falimentat, iar cladirea a fost pusa gaj la banca, au protestat astazi in fata Curtii de Apel. Oamenii cer ca directorul companiei, retinut saptamana trecuta impreuna cu alti angajati, sa ramana dupa gratii, dupa ce avocatii au depus recurs impotriva arestului preventiv. 

Publicat:16.09.2020, 20:29

Oamenii au scandat in fata Curtii de Apel si au cerut ca arestul de 30 de zile sa nu fie anulat, asa cum solicita avocatii lui Vasile Chirica, proprietarul companiei de constructie, care ar fi lasat fara apartamente zeci de familii.

“Cerem dreptate, actele pe casa.  

-De ce ati iesit la protest?

-In primul rand ca sa se pastreze arestul, ca sa se finalizeze lucrarile care nu au fost incheiate si ca sa primim actele pe casa.”

Francesca GINDEA, REPORTER PRO TV: “Peste doua sute de apartamente din acest complex locativ de pe Calea Orheiului, in care locuiesc pana la o suta de familii, apartin si acum companiei de constructie. De sapte ani, blocurile trebuiau sa fie date in exploatare, insa nici pana astazi, oamenii nu au primit actele necesare.”

Eugen JITARIUC, LOCATAR: “Iata cum arata parcarea subterana la noi, mii de euro achitate pentru niste pamant.”

Avocatul directorului companiei a declarat ieri ca persoanele incatusate, inclusiv clientul sau, au fost retinute abuziv. Totodata, acesta a spus ca in spatele locatarilor care protesteaza ar sta anumite persoane, lucru care i-a indignat pe oameni.

Eugen CERTAC, LOCATAR: “Ne-am saturat de nedreptatile care se fac in mediul online si avocatii domnului Chirica, care spun ca noi suntem angajati sau facem atacuri raider. Suntem oameni simpli, muritori de rand, care ne vrem dreptatea, vrem acte pe apartamente.”

Saptamana trecuta, oamenii legii au retinut opt fosti angajati ai companiei de constructie, dupa ce au descins la domiciliile si birourile acestora. Ulterior, sase dintre ei au fost plasati in arest preventiv pentru 30 de zile. Ei sunt cercetati pentru escrocherie, abuz in serviciu si fals in acte.