Un barbat din Hancesti a ajuns la spital cu arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului dupa ce casa in care locuia a sarit in aer, azi dimineata. Suflul exploziei a fost atat de puternic incat au fost afectate si locuintele vecinilor. Barbatul a fost scos de sub daramaturi de catre sateni, iar medicii spun ca sunt rezervati in ceea ce priveste sansele sale de supravietuire. Potrivit salvatorilor, deflagratia s-a produs din cauza ca furtunurile de la doua butelii de gaz din casa ar fi fost taiate.

Publicat:19.07.2021, 17:41

Incidentul a avut loc aproape de ora 7 dimineata, in satul Calimanesti din raionul Nisporeni. Locuitorii au povestit cu groaza despre bubuitura care a ridicat tot satul in picioare.

„Am crezut ca s-a prabusit un avion.”

„Fata mea dormea, toti dormeam. Patul fetitei s-a ridicat”.

Angela CORNESCU, VECINA: „La mine in ograda, era un vartej. Sticla, usi ferestrea, ca scanteia a fost”.

Barbatul de 60 de ani se afla singur in locuinta, in momentul incidentului. Sotia acestuia se afla peste hotare, iar cei doi fii ai sai nu erau acasa. Acesta a fost scos de printre daramaturi de vecini, cu arsuri grave, de gradul 3 si 4, pe 80 la suta din suprafata corpului.

- Eu m-am apropiat de el, era copt. Mainile, picioarele.  

- E un om bun si linistit.  

Barbatul a fost transportat de urgenta la spitalul din Nisporeni, iar medicii ne-au spus ca ranile sunt incompatibile cu viata. Azi la amiaza el a fost transportat la Centrul de Combustie Chisinau. Chiar si dupa cateva ore de la incident, socul si frica oamenilor, dar si mirosul de gaz se simtea peste tot, in mahala. Pe cei care locuiesc in preajma gospodariei in care s-a produs deflagratia i-am gasit facandu-si curatenie prin curti si reparandu-si stricaciunile provocate de suflul exploziei.

In aceasta gospodarie a fost afectat acoperisul casei.

- A explodat si am venit repede acasa. Si uite ce am gasit.

- Usile, ferestrele, sticle pe pereti.  

Valeria CAPRA, REPORTER PRO TV: “Mai bine de jumatate de casa a fost distrusa in urma deflagratiei. Acoperisul s-a prabusit, la fel si pereti, iar lucrurile din locuinta, aragaz, frgiderul, dar si materialele de constructie au fost facute bucati. Cele doua butelii de gaz au fost scoase de salvatori si puse deoparte.”

In aceasta dimineata salvatorii au facut cercetari la fata locului, in urma carora s-a stabilit ca o butelie era conectata la aragaz, iar cealalata la o coloana de incalzire a apei. Furtunurile acestora insa au fost taiate, mai spun pompierii. Politia nu a confirmat informatia si spune ca a pornit o investigatie pe acest caz.