Este un adevarat baby-boom la Gradina Zoologica din Chisinau. Mai multe animale si pasari au adus pe lume pui, care sunt acum vedete la zoo. Printre acestia sunt si iepuri de Patagonia sau de lebada neagra. Familiile cu copii s-au imbulzit sa admire noile vietuitoare si sa le faca fotografii.

Publicat:08.05.2022, 15:07

Iepurii de Patagonia, numiti si mara, sunt o premiera pentru gradina zoologica din capitala, fiind adusi anul trecut din Rusia. De curand, rozatoarele au adus pe lume 3 pui.

Iar acesta este tarcul taurilor maghiari. Mica vedeta este puiul de taur de doar 10 zile.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA, GRADINA ZOOLOGICA: “Aproape doua saptamani in urma, la noi s-a nascut un pui de taur maghiar. Aceasta specie la noi se intretine de cativa ani, iar familia ne-a bucurat cu un puisor, care este mascul.”

4 mielusi pot fi admirati si in familia muflonilor, care se mai numesc oi salbatice europene. Puii au prins la putere si pot fi admirati zburdand prin tarc.

„Pentru copil este foarte interesant. El arata ce i-a placut. Am vazut maimute si camile.”

O premiera sunt si acesti doi pui de lebada neagra, adusi pe lume de un cuplu de lebede, care traieste la zoo de 8 ani.

Olga IUZVAC, SEFA SECTIEI PLANIFICARE STRATEGICA, GRADINA ZOOLOGICA: “Aici avem posibilitatea sa admiram doi puisori de lebada neagra, care au doua luni, Aceasta pereche de lebede a fost achizitionata de la o persoana fizica.”

Iar acesti 3 pui de pisica de stuf, cu urechile ascutite, prefera sa stea la soare, alaturi de pisica mama. In vecinatate gasim si femela de cangur, care a adus pe lume un pui. Acesta, insa, deocamdata sta doar in marsupiu.

Natalia GINGA, REPORTER PRO TV: “Si pasarile au pui. De exemplu pe lac pot fi surprinse diferite specii de rate, lebede sau gaste, care se plimba impreuna cu bobocii lor.”

“Animale, pasari. E foarte frumos si timpul e bun.”

“Am fost la bovine, am vazut pui, la boboci sunt multe, e interesant.”

Potrivit administratiei gradinei zoologice, in viitorul apropiat si alte specii de animale vor aduce pe lume pui, printre care si un pui de zebra.