A fost pornita o petitie online pentru anularea deciziei cu privire la "reglarea numerica a animalelor fara adapost" din satul Bobeica, raionul Hancesti.

Publicat:30.12.2020, 11:41

Textul petitiei: "Noi cerem anularea Deciziei nr. 5/24 al Consiliului Comunei Bobeica, Raionul Hancesti cu privire la reglarea numerica a animalelor de prada daunatoare. Conform paragrafului 1 si 2  Consiliul Comunei Bobeica permite impuscarea cainilor, pisicilor, cotofenelor si ciorilor grive incepand cu 1 Ianuarie 2021. Aceasta se va efectua zilnic de catre grupuri de pana la 15 vanatori. 

In timp ce voluntarii lupta cu animalele din strada sterilizandu-le prin folosirea resurselor proprii si donatiilor cetatenilor de rand, comuna Bobeica prefara sa depuna 0 efort in rezolvarea umana a problemei animalelor fara adapost. Aceasta nu doar ca ramane indiferenta la propunerile voluntarilor de a captura-steriliza-elibera animalele, dar si decide sa ignore legea cu privire la protectia animalelor, si sa permita impuscarea cainilor si pisicilor indiferent de comportament si varsta”. 

Potrivit documentului, decizia a fost semnata la data de 16 decembrie curent, de catre autoritatile locale. Aceasta urmeaza sa intre in vigoare de la data de 1 ianuarie si a fost votata unanim de toti cei 7 consilieri ai comunei.