Prim-ministrul, Maia Sandu a prezentat-o pe noul ministru al Educatiei, Culturii si Cercetarii, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Publicat:17.06.2019, 11:02

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Nu am angajat functii in dependenta de membri de partid si asta o sa facem de acum incolo. Vrem sa fiti siguri ca angajarea functionarilor publici se va profesionalism. Avem o agenda lunga. Vrem ca societatea sa fie implicata mai mult, educatia sa fie de calitate. Suntem multi si puternici ca sa implementam cele mai ambitioase reforme. Vreau sa va rog sa-i acordati tot sprijinul ministrului. Rog sa nu fie presiuni asupra cadrelor didactice. Sunt multi profesori care si-au pierdut locul de munca. De azi inainte conteaza profesionalismul omului. Trebuie sa facem tot ce ne sta in puteri".

Liliana NICOLAESCU-ONOFREI, MINISTRUL EDUCATIEI, CULTURII SI CERCETARII: "Stimati colegi, va multumesc. Abia astept sa fac cunostinta cu intrega echipa. Eu am toata increderea ca vom reusi sa promovam politici corecte ca toti angajatii sa poata lucra in siguranta si liber. Sa putem asigura un proces de invatare care sa sprijine dezvoltarea tinerilor nostri. Dumneavoastra cunoasteti foarte bine domeniile. Impreuna trebuie sa ne asiguram ca si in cultura exista corectitudine si transparenta. Ma bucur sa va revad. Sper sa avem parte de tot sprijinul. Vor fi schimbari, anumite demisii, asa cum zice legea. Vreau sa cunosc pe toata lumea, cei din cabinetul ministrului sunt persoane de incredere".