Maia Sandu sustine ca prin amanarea Adunarii Generale a Judecatorilor, magistratii vor sa blocheze reforma sistemului judecatoresc. In cadrul unei emisiuni la televiziunea nationala, presedintele Republicii Moldova a declarat ca nu va permite acest lucru si ca mai multi experti straini vor ajunge in tara noastra pentru a evalua integritatea judecatorilor.

Publicat:18.03.2023, 15:29

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „E naiv ca judecatorii sa creada ca vom privi neputinciosi cum ei incearca sa distruga aceasta tara, pentru ca nu poti sa dezvolti nimic in aceasta tara daca nu exista aceasta certitudine ca legea sa fie respectata. E naiv sa creada ca ei vor bloca sistemul, noi nu vom permite asta”.

Potrivit Maiei Sandu, judecatorii au decis sa saboteze alegerea candidatilor pentru functia de membru al CSM pentru ca au inteles ca a inceput un proces real de curatare a sistemului. 

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Acum discutam sa avem mai multi evaluatori externi, decat am avut la prima etapa, asa incat lucrurile sa se intample mai repede si vom continua cu aceasta evaluare. Vom reusi sa avem procesul de evaluare mai larg, mai multi oameni sa fie evaluati intr-o perioada mai scurta”.

Ieri, sefa statului a anuntat ca luni va convoca Consiliul Suprem de Securitate in legatura cu situatia exceptionala din justitie. Potrivit acesteia judecatorii au decis sa blocheze curatarea justitiei si sa puna in continuare piedici in calea restaurarii dreptatii in Moldova.