Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, saluta opinia Comisiei Europene, care recomanda statelor membre ale UE sa acorde Republicii Moldova si Ucraine statutul de tara candidata pentru aderarea la Uniunea Europeana.

Publicat:17.06.2022, 13:47

„Recomandarea se bazeaza pe intelegerea ca tara noastra va intreprinde eforturi suplimentare in domenii-cheie ca reforma justitiei, combaterea coruptiei, administratia publica si drepturile omului. Sunt exact domeniile in care ne-am asumat sa facem schimbari in fata cetatenilor si ne vom respecta angajamentul. Comisia va monitoriza progresele inregistrate in aceste domenii pana la sfarsitul anului 2022”, a scris presedintele Republicii Moldova intr-o postare pe retelele de socializare. 

Totodata, Maia Sandu mentioneaza ca aceasta opinie este un pas enorm ce consolideaza aspiratiile europene ale Republicii Moldova.

„Aceasta opinie, care vine la trei luni si jumatate dupa ce Moldova a depus cererea de aderare la UE, ne incurajeaza si ne intareste convingerea ca suntem pe calea cea dreapta. Opinia Comisiei reprezinta o evaluare institutionala a nivelului de pregatire generala si in sectoare specifice a tarii noastre pentru calitatea de membra a UE, este si principalul punct de referinta pentru discutia de la Consiliul European de saptamana viitoare”, a adaugat Maia Sandu.

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu mizeaza ca la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene si vor acorda Republicii Moldova statutul de tara candidata. 

Astazi, Comisia Europeana a propus ca Ucraina si Moldova sa devina tara candidata pentru aderarea la UE, a anuntat sefa executivului European, Ursula vond der Leyen si comisarul european, Oliver Varhelyi.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.