Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, sustine ca nu este momentul cel mai potrivit pentru a negocia cu asa-zisul lider Vadim Krasnoselski. Sefa statului mentioneaza ca este mult mai important sa mentina pacea pe ambele maluri ale Nistrului si sa rezolve problemele cu care se confrunta cetatenii, decat sa negocieze. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii In PROfrunzime.

Ultimul update: 01.09.2022, 21:41 Publicat:01.09.2022, 21:43

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:"Nu inteleg aceste invitatii repetate. Stiu ca exista un dialog destul de frecvent intre Biroul de Reintegrare de la Chisinau si reprezentantii regimului de la Tiraspol. Inclusiv ieri s-a ajuns la o intelegere pe cumpararea de energie electrica pentru luna septembrie, deci se discuta regulat. Se rezolva problemele cetatenilor de pe malul stang, s-a rezolvat problema cu energia electrica, cel putin pentru luna septembrie. Deci, dialog este si este suficient. Noi ne dorim sa fie pace si pe malul stang si pe malul drept si facem efort in acest sens si speram ca si ei inteleg acolo cat de mare este riscul asa in cat sa nu vina cu provocari si sa nu destabilizeze situatia crescand riscurile atragerii Republicii Moldova in acest razboi. Este foarte important sa intelegem toate riscurile si sa fim extremi de atenti, inclusiv regimul de la Tiraspol, asa incat sa pastram in continuare pacea in RM, pe malul drept si pe malul stang."

Ulterior, intrebata despre statutul Transnistriei, Maia Sandu a spus ca, dupa incheierea razboiul va fi revazuta constructia formatului.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Nu cred ca acum este momentul cel mai potrivit sa discutam despre statut. Asa cum am zis si mai devreme, avem un format 5+2, care nu este functional acum. Cred ca dupa incheierea acestui razboi o sa revedem acest format, trebuie sa vedem cum o sa se intample lucrurile. Acum sa ne concentram pe mentinerea ordinii si a pacii si pe rezolvarea problemelor imediate ale cetatenilor si asta facem."

Asa-zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a transmis o scrisoare presedintelui Maia Sandu. Acesta o invita pe sefa statului la negocieri pentru rezolvarea conflictului transnistrean. Reprezentantii presedintiei ne-au spus ca au primit scrisoarea si ca urmeaza sa o examineze, apoi sa vina cu un raspuns. Unii experti cred ca mesajul ar fi trimis la ordinul Rusiei si ca acest pas ar fi o incercare de a santaja Chisinaul. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.