Presedintele Republicii Moldova a venit cu un mesaj de multumire pentru cetatenii din tara, dar si din diaspora care si-au exprimat sustinerea pentru parcursul european al tarii noastre. Aceasta s-a aratat increzatoare si a afirmat ca Moldova va fi in Uniunea Europeana, daca moldovenii vor fi uniti in jurul unui scop comun. 

Publicat:21.05.2023, 17:30

„Le multumesc tuturor cetatenilor din tara si din diaspora, care au spus azi, intr-o singura voce, ca locul Moldovei este in Uniunea Europeana. Peste 80 de mii de oameni au cerut in Piata Marii Adunari Nationale aderarea Republicii Moldova la UE.

Acest vis a fost cladit de bunicii si parintii nostri, care acum 34 de ani, pe 27 august, au revendicat dreptul la libertate, unitate nationala si la un viitor european. Este datoria noastra sa infaptuim acest vis, fiindca noi suntem un popor cu credinta, harnic si demn. Avem misiunea comuna sa facem Moldova mai bogata si mai moderna. Si acest lucru sta in puterea fiecaruia dintre noi. Sa ne privim cu mandrie tara", a scris presedintele Maia Sandu pe Facebook. 

Aceasta a mai spus ca dorinta noastra comuna este sa traim liber intr-un stat european, iar molodvenii merita sa fie fericiti acasa la ei si sa-si decida singuri soarta.

„Ne uneste dorinta noastra comuna de a trai liber intr-un stat european. Ne uneste credinta ca moldovenii merita sa fie fericiti la ei acasa si sa-si decida singuri soarta. Ne uneste speranta ca peste 7 ani ne vom uita in ochii copiilor Moldovei mandri de deciziile noastre si vom vedea optimism si bucurie. Daca acestea sunt lucrurile care ne unesc pe toti, indiferent de etnie, limba materna sau ideologie politica, cu siguranta Moldova va fi in Uniunea Europeana.

Este legamantul generatiei noastre - sa munceasca cat este nevoie pentru ca urmatoarele generatii sa fie in familia europeana. Pentru ca Moldova este Europa. Pentru ca Moldova va fi Uniunea Europeana'', a mai trasnmis presedintele tarii.