Soferul care a lovit mortal un copil pe o trecere de pietoni din apropierea aeroportului in luna decembrie, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a dispus ca acesta va sta dupa gratii un an si 6 luni. Procurorul de caz, care a solicitat o pedeapsa de 4 ani de inchisoare, sustine ca va contesta decizia la Curtea de Apel.

Publicat:25.05.2023, 17:25

„Se stabileste o pedeapsa sub forma de inchisoare pe un termen de 3 ani cu executare in penitenciar de tip deschis cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.”

Instanta a dispus insa ca soferul va sta in inchisoare un an si 6 luni in penitenciar, executarea pepesei fiind suspendata partial pe o perioada de probatiune de 4 ani. Barbatul, prezent astazi la sedinta, ne-a spus ca este de acord cu decizia judecatorului.

Mihail PUIA, SOFERUL VINOVAT DE ACCIDENT:„Stiu ca sunt vinovat, imi cer scuze pentru tot ce s-a intamplat, in fata la toti, si in fata Nataliei.”

Mama copilului de 10 ani sustine insa ca va contesta decizia la Curtea de Apel.

Natalia LAZARENCO, MAMA VICTIMEI:„Este o decizie ilegala. Micutul meu sta in pamant, dar aceasta persoana, ucigasul copilului meu, va fi la libertate, va continua sa se distreze, sa se bucure de viata, sa se odihneasca, dar familia noastra va continua sa sufere.  Eu nu m-am asteptat la o astfel de decizie.Voi sunteti siguri ca , peste un an, nu se va intampla o astfel de tragedie cu copilul dumneavoastra?”

Isai CIRES, AVOCATUL PARTII VATAMATE:„Solicitarea noastra a fost de a aplica o pedeapsa de 4 ani si 6 luni de inchisoare, fara suspendare. Pentru ca eu inca nu am studiat pronuntarea, nu pot sa ma expun daca e ilegala sau nu sentinta.”

Judecatorii au dispus totodata ca soferul vinovat sa achite un prejudiciu moral de 600 de mii de lei familiei copilului decedat. Accidentul s-a produs pe 23 decembrie, anul trecut, pe bulevardul Dacia, in apropiere de Aeroport. Baiatul in varsta de 10 ani traversa strada regulamentar, cand a fost lovit de o masina. Lovitura a fost fatala, iar micutul a decedat pana la sosirea ambulantei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.