O explozie puternica s-a produs aseara intr-un bloc de locuit din capitala. In urma deflagratiei mai multe apartamente au fost avariate, iar trei copii si o femeie au fost raniti si transportati la spital. La fata locului s-au deplasat patru echipaje de pompieri si mai multi politisti, iar toti locatarii au fost evacuati.

Publicat:23.02.2021, 14:02

Deflagratia s-a produs aseara, in jurul orei 20, la bucataria comuna de la etajul doi a unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei. 

Andreea IRICIUC, REPORTER PRO TV: “Explozia a zguduit intreg blocul. In urma deflagratiei puternice care s-a produs, toate geamurile din scara blocului au fost sparte.”

Toti locatarii au fost imediat evacuati. Oamenii spun ca s-au speriat cand au auzit bubuitura. Eugenia locuieste la etajul unde s-a produs deflagratia. Femeia presupune ca totul s-a intamplat cand unul dintre locatari s-a dus la bucataria comuna sa-si incalzeasca mancarea. Iar in momentul cand a aprins chibritul, a si explodat. 

Eugenia, LOCATARA: “Vecinul a plecat la munca si l-a lasat pe prietenul sau. El incalzea ceva la bucatarie si s-a intamplat asta, ceva s-a aprins.”

Explozia puternica i-a afectat o parte din apartamentul sau.

Eugenia, LOCATARA: "Acum acolo totul este distrus, bucataria… Pana si peretele din camera mea a zburat. Rafturile de la bucatarie au zburat. Nici nu mai stiu unde sunt scaunele acum. In alta camera iarasi sunt pietre. Eu nu stiu ce sunt.”

Andrei, LOCATAR: “M-a telefonat un vecin de la etajul 3 si a zis: „ Andrei, este o problema cu gazul, a fost o bubuitura”.

Barbatul abia revenise de la serviciu cand a aflat ce s-a intamplat.

Andrei, LOCATAR: “Eu sper ca nu sunt consecinte negative, pentru ca aici, la etajul doi, permanent usa era deschisa si cred ca presiunea s-a ridicat.”

Liliana PUSCASU, OFITERUL DE PRESA AL IGSU: “Potrivit informatiilor de la fata locului, explozia a avut loc intr-o bucatarie comuna la etajul doi.”

In urma deflagratiei, patru persoane au avut de suferit. Printre ei, doi copii de unul si zece ani. Acestia s-au ales cu traumatisme si au fost internati in spital, fiind in stare satisfacatoare. Cei doi se aflau in curtea blocului in momentul in care s-a produs explozia. Un alt minor, de 16 ani, care se afla in bucataria unde s-a intamplat totul, s-a ales cu arsuri pe maini, piept si fata. Iar o femeie s-a ales cu o plaga in regiunea capului. 

Liliana PUSCASU, OFITERUL DE PRESA AL IGSU: “Potrivit cercetarilor la fata locului, s-a stabilit ca explozia a afectat, in mare parte, partile constructive, de la etajul 1 si 5, ale mai multor apartamente. Inclusiv geamurile.”