Peste peste 50 de angajati ai Centrului de Sanatate Hincesti si-au exprimat dezacordul vizavi de scoaterea din functia a sefului interimar a insititutiei medicale. Ei au inaintat o petitie prin care cer presedintelui raionului abrogarea dispozitiei, calificind-o drept una abuziva si neargumentata, scrie Info Curier Hancesti.

Publicat:19.03.2021, 10:31

“Solicitam presedintelui raionului abrogarea dispozitiei de destituire din functie a sefului interimar al institutiei noastre si recurgerea la proceduri legale de numire in functie a unui sef permanent al institutiei”- se spune in petitia colectiva. Totodata, petitionarii pun la indoiala imputernicirea presedintelui raionului de a lua astfel de decizii, dar si faptul emiterii acesteia in plina pandemie, raionul Hincesti fiind sub Cod Rosu de alerta, rezervindu-si dreptul de a sesiza Oficiul Teritorial Hincesti al Cancelariei de Stat vizavi de legalitatea acesteia.", se arata in textul petitiei.

Natalia Sahorava, seful interimar ai institutiei medicale, detine interimatul din anul 2017, chiar daca termenul limita a unui interimat nu trebuie sa depaseasca termenul de 6 luni, din acest motiv a fost incetat interimatul ei, spune presedintele raionului, Iurie Levinschi.

"Nu s-a organizat pana acum concurs pentru aceasta functie, deoarece a fost pus moratoriu de catre Ministerul Sanatatii,pentru a nu se organiza concursuri. 

Dispozitia de incetare a asigurarii interimatului de sef a CS a dnei Natalia Saharov am emis-o deoarece au fost depasite toate termenele de asigurare a interimatului, dar si in baza unui demers depus de 12 consilieri raionali, care au constatat un management defectuos, mai multe nereguli si incalcari in activitatea de gestionare a cadrelor medicale, printre care si eliberarea unui angajat din functie fara motiv intemeiat, precum si neajunsul de 192 mii lei, constatat in rezultatul unei inventarieri." - a declarat pentru presa locala, presedintele raionului.