Medicii de la Spitalul Clinic Republican spun ca sunt intimidati si impusi de catre directorul institutiei sa scrie cereri benevole de demisie. Ei s-au adresat ministrului Sanatatii cu o petitie in care se sustin ca directorul ar avea relatii apropiate cu Vlad Plahotniuc.

Publicat:12.02.2020, 15:01

Colectivul medical al spitalului i-au adresat o scrisoare ministrului Sanatatii, Viorica Dumbraveanu, si presedintei Comisiei protectie sociala sanatate si familie, Elena Bacalu, in care explica tot ce se intampla in interiorul institutiei: "Atmosfera de frica instalata in spital pe timpul regimului lui Vlad Plahotniuc, fiind continuata de slugile sale, precum este Anatol Ciubotaru, nu permite semnarea acestei petitii de majoritatea membrilor colectivului sindical al spitalului, inclusiv si de presedinta comitetului sindical dna Vera Sali".

Acestia afirma ca nu este clara pozitia ministerului Sanatatii, si anume, ca ministerul Sanatatii nu intervine si ar fi tolerat aceasta situatie. Totodata, medicii spun ca cei mai buni specialisti pleaca la clinicile private.

Colectivul insista ca ministrul Sanatatii sa se autosesizeze si sa faca un audit la serviciul resurse umane al Spitalului cu anchetarea anonima a personalului, in special, celor plecati „benevol”, care va demonstra "managementul dezastruos in politica cadrelor", spun acestia.

Angajatii spitalului sustin ca timp de 4 ani de cand functia de director este ocupata de Anatol Ciubotaru au plecat peste 50 de medici calificati, majoritatea fiind tineri si s-au angajat in institutiile medico-sanitare publice sau in spitalele private: "Managementul personal al cadrelor paramedicale si asistentilor medicali prin permanente demisii si reangajari depaseste orice limita".