Nu vor uita de seringi si pansamente nici de Ziua Copilului. Vorbim despre micutii care vor sarbatori maine intre peretii de spital. Ca sa le aline durerea, medicii au pregatit tot felul de surprize. Astazi, micii pacienti au avut parte de dansuri, muzica si daruri la Spitalul nr. 1 din capitala.

Publicat:31.05.2019, 18:04

“- 31 mai v-am prins aici. 1 iunie unde? - 1 iunie speram sa iesim pe cateva ore in oras. - Pe urma aici? - Da, dupa, aici.”

Paola are aproape 2 ani si din cauza unor convulsii este nevoita sa faca tratamente periodice. Nu trece o luna fara ca ea sa stea cel putin o saptamana in spital.

Nadejda ZESTREA, MAMA: “Fetita isi aduce aminte unde sta o fetita pe nume Luminita si de fiecare data cum intram pe usa spitalului alearga la ea in salon.”

Holurile sectiilor medicale au devenit atat de familiare pentru unii copii, incat acestia au reusit sa-si faca prieteni si in spitale.

Dina TUTUIANU, MAMA: “Deci, pe langa prietenii din curte, prietenii de la gradinita .. - Da, mai avem prieteni la spitalul municipal Nr1./Si pana in ziua de azi ne intalnim cu mamicile cu care am stat in salon impreuna.”

Ca sa uite de perfuzii si pastile, medicii le-au pregatit micilor pacienti mai multe surprize, pentru a marca Ziua Copilului.  

“La anul sper sa nu ajungem la spital, dar as participa la evenimente pentru 1 iunie.”

Au plecat acasa cu daruri si mamicile. 

“Papucei, body.”

“Este a cincea oara cand stam la spital. Am ajuns cand eram in stare grava. Slava Domnului ca in sapte luni deja mergem.”

Au sarbatorit si femeile, care deocamdata nu-si poarta picii in brate, ci ...sub inima. 

“- Pe cand se prognozeaza nasterea? - Poate maine, poate azi.”

“Tot pe aici pe aproape.”

“O zi calduroasa in suflet, e ziua lor si noi pentru ei traim.”

“Acum este total diferit de ce aveam noi odata. Acum ne straduim pentru ei mai bine. O zi plina de surprize si distractie.”

Sarbatoarea a fost organizata mai devreme, pentru ca maine e zi de weekend, ne-au explicat cei din administratie.

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “-Ce gust are inghetata? - De ciocolata, un pic ca Paola, dar alt gust.”

Chiar daca au avut parte de o zi deosebita, picii si mamele lor spera ca la anul sa sarbatoreasca departe de peretii spitalului. 

“Anul viitor sa fiti in oras si sa sarbatoriti fiecare ziua copiilor. Sanatate tuturor.”