Mihail Aizin, alias Kitaet, care a fost recent decorat de Igor Dodon, este internat la Spitalul Republican dupa ce a fost testat pozitiv la coronavirus. Institutia a confirmat aceasta informatie, dar nu si cea conform careia Aizin ar fi in stare grava. Igor Dodon a spus si astazi ca i-a dat distinctia, la propunerea unei comisii.

Publicat:24.09.2020, 18:41

Mihail Aizin, cunoscut in lumea criminala ca si “Kitaet” a fost internat ieri in sectia cu profil Covid a Spitalului Republican din capitala, dupa ce a primit testul pozitiv la coronavirus. Informatia a fost confirmata de servicul de presa al institutiei, care a refuzat sa ne spuna orice detaliu legat de starea lui de sanatate. In spatiul public circula informatii ca el ar fi in stare extrem de grava, dar reprezentantii spitalului, nu au confirmat ca ar fi veridice. Acum o saptamana  Aizin a fost decorat de Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii.

La eveniment, atat Aizin, cat si Dodon au purtat masca si manusi. Intrebat astazi pentru ce a fost decorat, totusi, fostul lider al unei grupari criminale, Dodon a pasat responsabilitatea pe o anumita comisie.  

Mihail Aizin este un om de afaceri stabilit in Germania. Acesta a fost arestat in 2004, cand fostul presedinte Vladimir Voronin a declarat razboi criminalitatii organizate. Atunci, i s-ar fi gasit in masina, arme, bani si heroina. Dupa ce a fost eliberat, acesta a plecat impreuna cu fratele sau in Germania, investind banii in afaceri, inclusiv in Republica Moldova. Aizin a negat ca ar avea vreo legatura cu lumea interlopa si ca de fapt in 2004 I s-ar fi pus pe-ascuns droguri in masina. El a declarat ca avocatii sai se vor plange in instanta pentru lezarea onoarei.