Mii de oameni din toate colturile lumii asteapta cu sufletul la gura finala concursului Eurovision 2022, care va avea loc in aceasta seara. Pe scena de la Torino vor evolua 25 de tari, printre care si Republica Moldova. 

Publicat:14.05.2022, 18:04

Inainte de marea finala formatia Zdob si Zdub si Fratii Advahov au publicat un filmulet pe retelele de socializare. Artistii au transmis un nou mesaj fanilor spunandule ca simt mobilizarea pentru sustinerea Moldovei si promitand sa fie cat mai energici in scena.

Marea finala a celebrului concurs va incepe la ora 22:00, iar Reprezentantii Republicii Moldova vor evolua sub numarul 19 cu piesa “Trenuletul”.

Trupa Zdob si Zdub a intrat in cartea recordurilor Eurovision, fiind singura trupa din istoria acestui concurs care a ajuns de trei ori in finala, in trei decenii diferite. Cel mai bun rezultat pe care tara noastra l-a inregistrat la Eurovizion a fost in 2017 cand trupa SunStroke Project a adus Moldovei locul trei cu piesa „ Hey, Mamma! ”. Republica Moldova a participat la Eurovision Song Contest de 17 ori, debutand in 2005.