Ministerul Finantelor, impreuna cu institutiile subordonate, vor organiza in perioada 20-26 martie 2023, o serie de activitati care au drept scop constientizarea importantei si rolului educatiei financiare, transmit responsabilii ministerului. 

Publicat:19.03.2023, 12:56

Activitatile sunt organizate in contextul Saptamanii Internationale a Educatiei Financiare, o initiativa sustinuta de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, in care sunt implicate 176 de tari. 

Ministrul Finantelor, Veronica Sireteanu va merge in doua licee si patru universitati din capitala, unde va avea discutii cu elevii si studenii despre finante publice. 

De asemenea, ministrul Finantelor va participa si va avea un discurs in cadrul primul Forum National de Educatie Financiara din Republica Moldova, in cadrul caruia va vorbi despre rolul autoritatilor in procesul de educatie financiara din Moldova si ce trebuie sa faca autoritatile ca cetatenii sa inteleaga mai bine conceptele financiare.

Totodata, cu suportul Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, ministerul Finantelor va organiza doua activitati intelectuale: FINTRIVIA si Cupa Ministrei Finantelor la Jocuri Intelectuale. Ambele activitati presupun o competitie deschisa intre echipele participante, care vor raspunde la intrebari legate de domeniul finantelor publice.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.