Mitropolia Moldovei indeamna atat autoritatile, cat si membrii comunitatii LGBT sa renunte la marsul pe care urmeaza sa-l organizeze pe 13-19 iunie, deoarece reprezinta o jignire publica la adresa cultelor religoase, dar si a societatii.

Publicat:31.05.2022, 14:44

Mitropolia sustine ca conform legii, familia se intemeiaza pe casatoria intre barbat si femeie, pe egalitatea lor in drepturi si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor

Totodata, Mitropolia mentioneaza ca aceasta parada sfideaza in mod abuziv si public valorile societatii, iar asemenea manifestari provoaca in fiecare an pericole si violenta.

„Nu exista nici un motiv legal, moral, dar si rational care ar determina mobilizarea si sustinerea autoritatilor noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Indemnam autoritatile municipale sa sisteze prin orice mijloace promovarea manifestarii comportamentelor netraditionale si prin aceasta a pacatelor strigatoare la cer, care inunda din ce in ce mai accentuat plaiul nostru”, se mai arata in comunicat.

Marsul LGBT urmeaza sa aiba loc in Republica Moldova in perioada 13-19 iunie.