Dupa ce fostul ministru al Justitiei, Fadei Nagacevschi, a spus ca prin votul din 16 martie, PAS a constatat doar scoaterea sintagmei „functionand pe baza grafiei latine” de la art. 13 alin. 1 din Constitutie, iar denumirea de „limba moldoveneasca” a ramas intacta, acum, in Constitutia Republicii Moldova a fost schimbata sintagma fiind „limba romana”. 

Publicat:30.03.2023, 16:28

Potrivit deputatului PAS, Veronica Rosca, nu s-a reusit pana acum acest proces din cauza volumului mare de lucru. 

„Respectiv, in opinia mea, mai intii au scris partea cea mai simpla ca se constata scoaterea sintagmei „functionand pe baza grafiei latine” apoi urmeaza sa schimbe si sintagma „limba romana”, a mentionat deputatul PAS.

La scurt timp dupa aceste declaratii, Veronica Rosca, ne-a anunta ca a fost modificata sintagma „limba moldoveneasca” fiind inlocuita cu „limba romana”. 

Citeste si :  Fost ministru al Justitiei: „Limba romana a ramas moldoveneasca in Constitutie, ce ati facut nebunilor?” Ce spun autoritatile - FOTO

Decretul semnat de presedintele Maia Sandu, privind promulgarea legii care prevede modificarea sintagmei „limba moldoveneasca” din legislatia Republicii Moldova si din Constitutie, in „limba romana”, a fost publicat pe 24 martie in Monitorul Oficial.

Pe 22 martie, sefa statului a promulgat legea care prevede modificarea sintagmei „limba moldoveneasca” din legislatia Republicii Moldova si din Constitutie, in „limba romana”.

La data de 16 martie, la sedinta Parlamentului, proiectul de lege, care prevede modificarea sintagmei "limba moldoveneasca" din legislatia Republicii Moldova si din Constitutie, in "limba romana" a fost aprobat in lectura finala.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.