Incercarile Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) de a mentine sub control activitatea companiei de asigurari Moldasig scot la iveala modul cum, in ultimii ani, au fost scoase zeci de milioane de lei, pentru finantarea afacerilor afiliate fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc si a lui Ilan Sor, liderul partidului omonim, scrie Mold-street.com

Publicat:21.11.2020, 14:49

Vineri, 20 noiembrie, CNPF (autoritatea de reglementare pe piata asigurarilor) a decis sa instituie administrare speciala provizorie la Moldasig, care de aproape doua saptamani era gestionata de companiile Confidential-Audit SRL si Altimeea SRL, in urma unei decizii a Judecatoriei Chisinau, la cererea firmei Wesna LTD (fosta actionara cu 4,99% la Moldasig).

CNPF: ceva absolut detestabil, descalificant, brutal si batjocoritor 

Tentativa autoritatii de reglementare, insa, s-a ciocnit de refuzul reprezentantilor companiei Confidential-Audit de a executa hotararea CNPF.

Astfel, vineri seara, reprezentantiilor CNPF nu li s-a permis sa intre la Moldasig, conducerea companiei facand trimitere la un act de contestare in judecata a deciziei CNPF. La fata locului a fost chemata politia.

Intr-un comunicat de presa, Comisia "isi exprima dezacordul fata de modul de contestare a actului administrativ emis de autoritate, de catre Confidential-Audit, acesta prezentand cereri scrise ”pe genunchi”, ceea ce este absolut detestabil si descalificant, desconsiderator si neglijent, brutal si batjocoritor, nu pur si simplu la adresa regulatorului, dar in general la adresa statului propriu-zis."

Autoritatea de supraveghere le califica drept actiuni subversive, „regizate de mana invizibila”. CNPF a anexat la comunicat si copia unei cereri scrise de mana de Dumitru Tululiuc, care semneaza ca director general al Moldasig.

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM