Moldovenii stabiliti in Italia se mobilizeaza pentru a iesi la protest in sustinerea Guvernului Sandu.

Publicat:09.11.2019, 17:04

Despre acest lucru a anuntat un moldovean stabilit acolo intr-un video pe care l-a postat intr-un grup al diasporei de pe facebook.

Din spusele acestuia, se vrea ca noul procuror sa fie ales de catre premier si ca acesta sa fie integru, fara a fi supus politic.

„ Noi, cei din diapora nu putem si nu avem dreptul sa ramanem indiferenti. De aceea, maine, va invitam la ora 15:00, sa avem o manifestatie de sustinere a Guvernului Maiei Sandu, sa avem o manifestatie de sustinere a efortului pe care il face Blocul ACUM si personal doamna prim-ministru, in vedrea identificarii unui candidat idependent la functia de procuror, unui candidat care sa nu fie supus santajului, sa nu fie controlat politic cum era inainte la noi in tara, din pacate” a spus Iurie Lozinschi, autorul filmuletului aparut pe internet.

Ieri Igor Dodon, dar si deputatii socialisti au incercat sa o convinga pe Maia Sandu sa-si retraga proiectul de asumare de raspundere pentru modificarea Legii Procuraturii prin care se vrea propunerea candidatilor pentru functia de procuror direct de catre prim-ministru. Acestia au purtat mai multe discutii, dar nu au reusit sa ajunga la un consens. Astfel premierul a iesit in fata deputatilor la sedinta plenului si si-a prezentat proiectul de lege.

Nemultumiti, socialistii au depus o motiune de cenzura, care urmeaza sa fie analizata de Comisia Numiri si Imunitati, iar saptamana viitoare va fi discutata la o noua sedinta a parlamentului.