La Parlament deputatii au tinut un minut de reculegere pentru Spiridon Vangheli, care este in viata si constient. Momentul jenant s-a desfasurat dupa ce Zinaida Greceanii a declarat in plen ca el a decedat, informandu-se de pe portaluri care au difuzat o stire falsa. Abia mai tarziu, sefa Parlamentului a declarat ca... s-a grabit. 

Publicat:12.03.2021, 11:30

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Stimati colegi, sunt nevoita sa va aduc la cunostinta, cu mare regret, ca a decedat si marele Spirdon Vangheli. Va propun, din pacate, sa pastram un minut de reculegere."

Apoi sedinta a continuat. Asta ca peste 5 minute deputatul Sergiu Litvinenco sa solicite verificarea informatiei la ministrul Sanatatii.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Vreau sa va rog ceva foarte mult, in cazul domnului Vangheli, sa verificam Ministerul Sanatatii, pentru ca este informatie contradictorie si sper foarte mult ca noi am gresit si domnul Vangheli este in viata."

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Doamne Dumnezeule, da Doamne sa fie viu si sa traiasca multi ani inainte. Va rog, secretariatul sa verificati, va rog foarte mult. Comisia Protectie Sociala, va rog sa verificati. Stimati colegi, ne-am grabit."

Imediat ministrul interimar al sanatatii a venit in plen sa dezminta informatia.

Tatiana ZATIC, MINISTRUL INTERIMAR SI SECRETAR DE STAT AL MINISTERULUI SANATATII: "Vin cu o noutate imbucuratoare, domnul Spiridon Vangheli este viu, este transferat din sectia terapie intensiva in departament la , este sub control, monitorizam in continuare stare de sanatate a lui.”

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:“Sa ne ierte domnul Spiridon Vangheli si sa ne bucure inca multi multi ani inainte cu lucrarile sale.”

Scaldata intr-un val de aplauze ale socialistilor Zinaida Greaceanii, a rugat sa fie sanctionati cei care au distribuit stiri false, recunoscand in felul acesta ca s-a informat din presa si nici macar nu a verificat informatia.

Solicitati de PRO TV, responsabilii de la Spitalul Republican, unde este internat Spiridon Vangheli, ne-au spus ca scriitorul se afla inca in stare grava, dar stabila. Purtatorul de cuvant al institutiei, Marina Zibliuc, ne-a spus ca nu stie cum a aparut informatii, precum ca scriitorul ar fi decedat.

"Spiridon Vangheli a fost transferat acum cateva zile din reanimare in departamentul Covid. Actualmente, starea lui este grava, dar stabila si noi infirmam informatia precum ca dumnealui a decedat. Noi chiar nu stim de unde a aparut acest zvon. Spiridon Vangheli este viu si ii dorim insanatosire grabnica", ne-a comunicat Zibliuc.

Intreaga sedinta a Parlamentului poate fi urmarita mai jos:

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.