Presedintele Partidului „Democratia Acasa”, Vasile Costiuc, a fost adus de catre ofiterii de la CNA in fata judecatorilor. Acestia urmeaza sa decida daca ii va fi prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Ultimul update: 14.01.2022, 12:03 Publicat:14.01.2022, 11:55

"Daca imi vor prelungi arestul cu 30 de zile am sa spun mai multe. Nu imi recunosc vina, cineva a pus la cale totul," a declarat Vasile Costiuc.

Avocatul lui Vasile Costiuc a depus cerere de recuzare a judecatoarei Gorceac Alina.

 "A examinat alte cereri in prezenta cauza. Dosarul a fost repartizat unui alt judecator care va examina si cererea de recuzare,"  a declarata avocatul lui Vasile Costiuc.

In urma perchezitiilor de pe 12 ianuarie a fost retinut, pentru 72 de ore Vasile Costiuc si fostul deputat PD, Veaceslav Nedelea, dar si o femeie. Potrivit anticoruptie.md ar fi vorba despre Elena Barboi. Costiuc, Nedelea si Barboi sunt banuiti ca ar fi implicati in schema de deposedare a Primariei orasului Durlesti de terenuri, in perioada 2005-2007, cand primar era Nicolae Crudu. Potrivit CNA, acestia ar fi participat la tranzactii fictive, in urma carora zeci de terenuri au intrat in posesia membrilor familiei, a rudelor si a apropiatilor fostului primar de Durlesti, iar in schimb erau remunerati financiar. Nu am reusit deocamdata sa aflam cine sunt avocatii celor trei, iar colegii de partid a lui Costiuc au depus o plangere privind retinerea acestuia. Acum doua saptamani opt persoane din anturajul familiei fostului primar au fost perchezitionate, si sunt cercetate in libertate. Nicolae Crudu nu mai este in viata, iar fiica acestuia Diana Crudu a fost arestata pentru 20 de zile in noiembrie. Acum ea se afla in arest la domiciliu. Daca va fi gasita vinovata, femeia s-ar putea alege cu o pedeapsa de pana la 8 ani de inchisoare.