Natalia Gavrilita a demisionat din functia de prim-ministru al Republicii Moldova. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Guvern. Premierul nu a explicat motivul plecarii si si-a enumerat realizarile avute la sefia executivului timp de un an si jumatate. Dupa discursul sau, Gavrilita nu a raspuns la intrebari. 

Publicat:10.02.2023, 20:39

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR: “Anunt demisia mea din aceasta functie. Am avut onoarea sa fiu prim-ministra a acestei tari si voi ramane in slujba poporului meu alaturi de echipa de oameni care va castigat increderea. Eu cred in Moldova, cred in dumneavoastra, oamenii acestei tari. ”

Natalia Gavrilita nu a explicat care este motivul plecarii sale din functie.

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR: “Daca Guvernul ar fi avut acasa aceeasi sustinere si incredere pe care am simtit-o de la partenerii europeni, am fi reusit sa avansam mai mult si mai repede. Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei implinite si cu inima impacata. M-am implicat plenar in aceasta misiune care mi-a fost incredintata de Maia Sandu.”

Premierul demisionar si-a laudat ministrii si le-a multumit pentru activitatea pe care au avut-o.

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR: “Echipa cu care am lucrat la Guvern a fost o echipa de oameni constructivi, orientati spre expertiza in domeniul economiei si a investitiilor.”

In ultima sa conferinta de presa, Natalia Gavrilita nu a ezitat sa vorbeasca despre realizarile sale pe parcursul unui an si jumatate de mandat, spunand ca obtinerea statutului de tara candidat pentru aderare la UE este cea mai importanta reusita.

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR: “Efectele acestei realizari deja se fac simtite de economia nationala. Am liberalizat transportul in UE, am crescut cotele de export agricol si alimentar, am crescut volumul de granturi si suportul oferit de UE pentru RM.”

Si a enumerat crizele cu care s-a confruntat tara in aceasta perioada si pe care le-a gestionat. 

Natalia GAVRILITA, PRIM-MINISTRUL DEMISIONAR: “Nimeni nu si-a imaginat in 2021 ca guvernarea PAS va trebui sa gestioneze atat de multe crize generate de razboiul masiv al Rusiei impotriva Ucrainei. Criza gazelor am depasit-o asigurandu-ne ca fiecare familie are acces la compensatii. Am gestionat criza refugiatilor.”

Dupa ce si-a incheiat discursul, Natalia Gavrilita a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. 

“-Ce urmeaza sa faceti in continuare? Ramaneti in Partidul Actiune si Solidaritate?”

Natalia Gavrilita a fost investita in functia de premier al Republicii Moldova pe data de 6 august 2021, fiind desemnata de presedintele Maia Sandu. In 2019, Gavrilita a detinut functia de ministru al Finantelor, pe cand prim-ministru era Maia Sandu.